Chec cu pere (de post )

de Crista_Luca in Prajituri, 3 Oct 2010 | 6990 vizualizari

 

Un chec dulce de tot ...de post ...si cu ingrediente de criza =)))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri miere (eu am pus una, si a fost foarte dulce)
  • 100 gr ulei fara miros,  (am pus ulei normal)
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingurita bicarbonat
  • suc de lamaie (am pus helas 2 linguri)
  • nuca macinata (eu nu aveam , si am pus mac ) 75 gr
  • pere 2 buc 
  • (optional cacao 3-4 linguri )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu pere (de post ):

Faina se amesteca cu praful de copt.

Intr-un bol termorezistent se pune apa, uleiul, mierea si zaharul , apoi se pune pe baie de aburi, si se amesteca pana se dizolva mierea si zaharul. Bicarbonatul se stinge cu sucul de lamaie si se dauga in compozitia cu mierea. Se amesteca bine, si se observa cum creste putin in volum si se face spuma.Se ia de pe foc si se agauga nuca sau macul ....depinde de preferinta .... si se amesteca. Apoi se adaga amestecul de faina incet,si se amesteca  sa nu se faca cocoloase.

Se toarna aluatul in forma dreptunghiulra tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun perele taiate felii .

Se pune la cuptorul incalzit la temp de 180 - 200 grade pt 50 - 60 min pana trece testul scobitorii .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot adauga orice fruct va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu pere (de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate