Un chec cu umplutura de cocos gustos si aromat. Mie imi place tare mult nuca de cocos, o mananc cruda sau in prajituri . Eu am pregatit portie dubla deci cantitatile pe care le veti vedea in poze sunt pentru 2 checuri, dar eu va voi da pentru un singur chec.
Intr-un bol spargem 3 oua , iar restul de doua le separam . Albusurile de la cele doua le punem separat intr-un bol in care sa le putem bate.
Batem cele doua albusuri cu 2 linguri de zahar pana cand sunt tari si adaugam nuca de cocos. Omogenizam si lasam deoparte.
Separat batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine .
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt turnam compozitia de chec , iar in mijlocul ei punem cu lingura nuca de cocos batuta cu albusurile si apasam usor asa incat putin din compozitia de chec sa treaca peste nuca de cocos.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii .
Lasati la racit si pudrati cu zahar pudra.
Serviti impreuna cu o cana de cafea , lapte sau ceai.
1
cred ca merge de minune cu nuca sau mac