Chec cu ness si cardamom

de Julie in Prajituri, 1 Iul 2010 | 6137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita ness
  • 2 linguri cafea preparata
  • un varf de cutit cu praf de cardamom
  • o jumatate lingurita praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 2-3 linguri cu alune ,fara sare, maruntite
  • Pentru glazura:
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar farin
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita ness
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ness si cardamom:

Batem bine albusurile cu zaharul. Adaugam cacaua, nessul dizolvat in cafea,cardamomul si faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si deasupra repartizam alunele maruntite. Introducem tava in cuptor.

Glazura:

Batem bine cu mixerul toate ingredientele pana obtinem o crema groasa. Dupa ce checul a stat in cuptor 15 minute, scoatem tava si turnam
deasupra , glazura.

Introducem din nou tava in cuptor si mai coacem 5-10 minute, pana se intareste putin glazura.

Scoatem checul, il lasam sa se raceasaca si il taiem cu un cutit trecut mereu prin apa. Il putem pudra cu zahar farin vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ness si cardamom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

04.07.2010, 21:59

ce bine arat super nota 10 ca suna mai bine decat 5 furcu

Julie 1

05.07.2010, 08:50

Mihaela,Pusik, pofta buna!

Julie 1

05.07.2010, 08:51

Nadina, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post NISTISIMO