Chec cu morcov (de post)

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Mar 2011 | 7297 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Susu :) pentru ca stiu ca e impatimita checurilor! Un chec cu o aroma minunata ce inmiresmeaza toata casa!

 

INGREDIENTE

  • 2c faina
  • 1+1/2 lgt praf de copt
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lg scortisoara macinata
  • 3/4c zahar
  • 1 banana mare
  • 1/4c ulei
  • 1+1/2c morcov ras
  • 1/3c nuca de cocos
  • 1/2c lapte de soia/suc de fructe
  • 1 mana stafide
  • zahar pudra pentru presarat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcov (de post):

Pregatim o tava de 20cm x 20cm sau una rotunda de chec. Incalzim cuptorul la 180C.

Cernem impreuna faina, sarea, praful de copt si scortisoara. In alt vas, pasam banana, apoi o mixam bine cu zaharul si adaugam uleiul si laptele de soia.

Amestecul de faina se inglobeaza in cel cu banana fara sa amestecam prea mult. La sfarsit, morcovul, cocosul si stafidele se adauga amestecand cu o lingura, de sus in jos.

Compozitia se pune in tava si se tine la cuptor cca 35-40min, pana cand checul trece testul scobitorii.

Se serveste presarat cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu putina frisca vegetala langa.

2

1 banana inlocuieste 1 ou in retetele de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcov (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec zebra din albusuri