Chec cu menta

de Xandrinne in Prajituri, 27 Iul 2014 | 3629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 250 g zahar pudra,
  • 250 g faina,
  • 150 g unt,
  • 2 lg de lapte,
  • 1 pachet praf de copt,
  • 50-100g menta - eu am folosit doua lingurite de esenta de menta de la Dr. Oetker.
  • Glazura:100g ciocolata menaj,
  • 30g unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu menta:

Am spumat intai untul dupa care am adaugat treptat zaharul, si mai apoi ouale, pe rand cate unul, mixand foarte bine pentru incorporare. Am adaugat apoi faina si praful de copt, stins in lapte, apoi esenta de menta. Am incorporat bine ingredientele, dupa care am turnat compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Am copt cca 40 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
O data scos din tava checul l-am lasat la racit. Cand e racit suficient se poate turna deasupra glazura.
Pentru glazura incalzim ciocolata impreuna cu untul, la foc mic si amestecam pana se omogenizeaza.

Peste glazura eu am presarat niste inimioare colorate, de la Dr. Oetker.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec After Eight