Chec cu mac

de silvi0ara in Prajituri, 23 Apr 2010 | 4889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 440g faina;
  • 400g unt;
  • 360g zahar;
  • 8 oua;
  • 1 plicuri praf de copt;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • o priza sare;
  • 6 linguri mac;
  • coaja rasa de la 1 lamaie.
  • Pentru siropul de glazura
  • 4 linguri zahar pudra
  • 4 linguri apa
  • zeama de la 1 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac:

Se freaca untul cu zaharul, vanilia, sarea si coaja rasa de lamaie pana devine o crema spumoasa, se adauga apoi galbenusurile pe rand si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga macul, faina, alternand cu albusurile batute spuma tare. Din aceasta compozitie ies 3 checuri. Se ung tavile si se tapeteaza cu unt si faina sau hartie pergament, se repartizaza compozitia in cele 3 forme, apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40-50 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Cele 4 linguri de zahar se pun intr-o craticioara cu cele 4 linguri de apa si se pun la foc pana s-a topit zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie, se toarna imediat peste checurile scoase din cuptor. Se lasa sa se raceasca apoi se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras Medi 1

23.04.2010, 21:14

imi plac umpluturile cu mac dar chec nu am facut niciodata..................

silvi0ara 1

23.04.2010, 22:34

Medi incearca,este o bunatate.

Julie 1

28.04.2010, 11:30

Cred ca e o bunatate.Mie imi place macul.Am adaugat reteta la favorite.Precis o sa incerc si eu.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Ilinca