Neavand in casa exact ceea ce era scris in reteta, am improvizat putin, dar a iesit mai bine decat ma asteptam!
Punem intr-un vas separat faina, sarea si bicarbonatul, apoi batem margarina cu zaharul pana devine omogen si fluid, urmand sa adaugam ouale cate unul pe rand alternand cu cate o lingura din faina (ca sa prevenim cocoloase). Micsoram viteza la mixer si apoi punem restul de faina alternand cu laptele. La urma punem nucile, coaja rasa si fructele rosii si amestecam usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu faina si punem la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) ptr cca 1 ora.
Checul va fi bine copt cand, incercadu-l cu un cutit, acesta va iesi curat, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem pe un grilaj si lasam sa se raceasca complet.
1
Margarina o puteti inlocui cu unt nesarat
2
In loc de portocala, puteti pune coaja de lamaie
3
in loc de nuci, puteti pune alune macinate
4
in loc de fructe rosii, puteti pune prune uscate sau portocala confiata