Chec cu frisca

de LauraA in Prajituri, 12 Sep 2011 | 6067 vizualizari

 

Un dulce foarte fin,cu o aroma pregnanta de lamaie,este ideal pentru micul nostru dejun.Este un fel de chec avand ca ingredient principal frisca.In rest nu contine alt tip de grasime.Se face foarte rapid iar rezultatul este acesta:

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr amidon porumb
  • 300 gr zahar
  • 3 oua intregi+1 galbenus
  • 300 gr frisca lichida
  • esenta lamaie
  • 1 praf copt
  • Glazura:  
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 albus
  • zeama de la o lamaie medie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu frisca:

Mixam bine de tot zaharul cu ouale intregi si galbenusul, adaugam frisca lichida si mixam. Consistenta devine mai solida, adaugam faina amestecata cu amidonul de porumb treptat si mixam. Consistenta finala a aluatului este solida

Punem aluatul intr-o forma de ciambella (cu gaura la mijloc) tapetata bine cu unt si faina, nivelam cu o spatula si bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 45 minute o scoatem, o lasam cam 15 minute sa-si traga sufletul si o rasturnam pe gratar.

Glazura:mixam albusul cu zaharul 5 minute adaugam sucul de lamaie si mai mixam cam tot 5 minute.

Turnam glazura pe checul rece si pudram cu putina coaja de lamaie. Sa puneti ceva sub gratar in timp ce turnati glazura pentru ca o sa curga

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choix à la creme