Chec cu dovleac

de cristina1985 in Prajituri, 24 Dec 2014 | 3815 vizualizari

 

Pentru masurarea ingredientelor se foloseste o cana de 250 ml. Iese un singur chec.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt sau margarina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/2 cana zahar fin (115 g)
  • 1 ou
  • 1 lg miere
  • 3/4 cana piure dovleac (cam 500g)
  • 1 1/4 cana faina (140 g)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 1 lg amidon
  • 1/4 cana suc proaspat de portocale
  • putina scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac:

Se taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand coaja. Daca nu il lasati cu coaja la cuptor, se va intari marginea si veti arunca mai mult.

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga oul si mierea. Separat se amesteca ingredientele uscate. Turnati jumatate din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul si amestecati.

Se toarna compozitia intr-o tava de chec si se da la cuptor la foc mic , pentru 1 ora.Se verifica cu scobitoarea daca e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu dovleac (ludau) copt