Chec cu dovleac

de cristina1985 in Prajituri, 24 Dec 2014 | 4127 vizualizari

 

Pentru masurarea ingredientelor se foloseste o cana de 250 ml. Iese un singur chec.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt sau margarina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1/2 cana zahar fin (115 g)
  • 1 ou
  • 1 lg miere
  • 3/4 cana piure dovleac (cam 500g)
  • 1 1/4 cana faina (140 g)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 1 lg amidon
  • 1/4 cana suc proaspat de portocale
  • putina scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac:

Se taie dovleacul in felii (se lasa cu coaja), se spala si se pun la cuptor 1 ora. Se intorc pe cealalta parte dupa 30 minute. Cand e gata se marunteste cu furculita sau cu blenderul aruncand coaja. Daca nu il lasati cu coaja la cuptor, se va intari marginea si veti arunca mai mult.

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga oul si mierea. Separat se amesteca ingredientele uscate. Turnati jumatate din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul si amestecati.

Se toarna compozitia intr-o tava de chec si se da la cuptor la foc mic , pentru 1 ora.Se verifica cu scobitoarea daca e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]