Este o adaptare a chec-ului de ciocolata pralinat de Pierre Hermé.
Daca esti fan de macarons, cu siguranta i-ai auzit numele.
Considerat un “Picasso al patiseriei”, Pierre Hermé face cele mai bune deserturi, le reinventeaza si le cauta mereu alte arome.
El a invatat sa le prepare de la 14 ani, cand a inceput sa se antreneze sub tutela unui alt pastry-chef celebru: Gaston Lenôtre.
Daca ajungi in Paris, trebuie sa calci pragul patiseriei sale legendare, unde gasesti cele mai bune croissante si macarons din oras.
5 MOTIVE pentru care ALUNELE DE PĂDURE sunt un SUPERALIMENT
Alunele de pădure sunt cu adevărat o gustare sănătoasă, al cărei consum este recomandat din ce în ce mai des de către nutriţionişti pentru remedierea diferitelor carenţe (de vitamina E, fier, acid folic).
Pe numele său oficial Corylus avellana, alunul îşi are originea pe continentul european, iar consumul de alune poate aduce organismului beneficii precum:
1. Ajută la scăderea colesterolului, datorită acidului oleic şi linoleic din compoziţie. Aceşti acizi graşi te vor ajuta să ţii sub control colesterolul LDL, iar consumul lor pe termen lung poate preveni apariţia problemelor cardiovasculare.
2. Include alune de pădure în dietă pentru un plus de fibre! În doar 100gr de alune de pădure avem 10gr de fibre, o treime din necesarul zilnic recomandat! O dietă bogată în fibre poate preveni cancerul de colon, te poate ajuta să ai o digestie sănătoasă şi să ţii zaharurile din sânge sub control.
3. Fă-ţi plinul de vitamina E cu un pumn de alune de pădure! Sunt o bună sursă de vitamina E, aducând 100% din necesarul zilnic în doar 100gr! Pentru o piele sănătoasă şi tânără şi un organism pregătit de sezonul rece, consumă alimente bogate în vitamina E!
4. Dacă ai lipsă de minerale şi acid folic, suplimentează-ţi dieta cu alune de pădure, deoarece sunt o sursă excepţională pentru toate mineralele importante. În 100gr de alune găsim 100% din necesarul zilnic de cupru şi mangan şi 50% din necesarul de fier şi magneziu! Renunţă la snacksurile nesănătoase şi alege să mănânci în schimb un mix de alune, caju, migdale, seminţe de dovleac, de floarea soarelui şi susan. Astfel, vei fi pe calea cea bună în vederea obţinerii un corp sănătos şi-ţi vei satisface diverse carenţe nutriţionale!
5. Din alunele de pădure este produs uleiul de alune. Excepţional pentru gătit, cu o aromă unică, el este o alternativă ideală la uleiurile tradiţionale (perfect şi pentru diverse sosuri sau dressinguri făcute în casă). Uleiul din alune de pădure are proprietăţi astringente şi poate fi folosit şi ca ulei de masaj sau pentru hidratare şi scruburi!
(sursa: http://www.ziarulring.ro/)
Glazură și decor:
Se freaca bine untul cu zaharul pentru a obține un amestec cremos.
Se adauga apoi treptat ouale continuand sa amestecam galbenusurile treptat frecand totul bine.
Adăugați treptat cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.
Puneti bucatelele de ciocolata cu alune si pralinele pisate amestecand usor.
Se toarnă aluatul într-o forma de chec unsa cu unt.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 ° C timp de aproximativ 20 minute, apoi coborîti temperatura la 165 ° C si coaceti încă 20 de minute.
Se lasa sa se răceasca complet.
Pregătiți alune caramelizate
Plantati scobitorile in alune.
Faceti un caramel cu 4 linguri de zahar. Verificati cu furculita, cand face fire, ate.
Inmuiati alunele in caramel si lasati-le pe verticala sa se formeze firul de caramel.
Puteti sa le plantati intr-o cutie de polistiren.
Se topește 100 g ciocolata neagra si se toarne uniform peste chec (inclusiv marginile) pentru a avea un strat destul de omogen și nu prea gros.
Presaram praline pisate si decoram cu alune caramelizate.
Dam un pic la frigider pentru ca stratul de ciocolata sa se-ntareasca.
Pofta Buna!!!!
1
puteti inlocui pralinele pisate cu alune caramelizate si pisate