Chec cu cafea expresso si nuca

de divainbucatarie in Dulciuri, 18 Mar 2011 | 5595 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 180 g zahar
  • 50 g unt
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri nuca macinata
  • 20 ml cafea espresso
  • 1 lingura cacao
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 3 picaturi de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cafea expresso si nuca:

Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mixam.Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Integram apoi faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si nucile.

La final adaugam cafeaua in care am pus o lingura de cacao, scortisoara si rom.

Turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cafea expresso si nuca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cozonac