Vroiam ceva dulce, cu multă cacao și super rapid! GabrielaCuisine m-a inspirat ;) A ieșit un chec super ciocolatos, colorat și delicios;)
Untul topit se bate energic cu zahărul, gălbenușurile, zahărul vanilinat, un praf de sare, praful de copt amestecat cu coaja de lămâie zaharistă și făina cernută cu praful de cacao. Albușurile se bat separate energic, până ce se obține o spumă consistent, apoi se adaugă la amestecul de mai sus amestecându-se ușor, până ce se încorporează. La final se adaugă stafidele și se amestecă ușor pentru a se îngloba în aluat. În două tăvi de chec, sau una mai mare, tapetate cu foaie de pergament se răstoarnă compoziția rezultată, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins mai întâi la 200 grade, cca. 5 minute apoi la foc mic cca. 160 grade cca. 40 de minute. După ce trece testul scobitorii, checurile se scot din cuptor, se lasă la răcit, apoi se ornează cu glazură de lichior de ouă sau de ciocolată și bombonele colorate.