Chec cu cacao

de anca_rm in Prajituri, 21 Oct 2013 | 4787 vizualizari

 

Este o reteta de chec din cartea Silvie Jurcovan .
A fost foarte bun , gustos , dar parca nu a crescut cat as fi vrut eu .

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 ml smantana sau lapte
  • 15 ml rom
  • o lingurita praf de copt
  • sare
  • o lingura gem de coji de portocale sau coaja de lamaie/ portocala razuita
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingura de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

 Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.

Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou.

 Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul, smantana (sau laptele), gemul si se amesteca prin rasturnare usor de cateva ori.

Adaugam faina si zaharul vanilat si mai amestecam putin tot prin rasturnare cu ajutorul unui tel sau a unei linguri.

Apoi turnam 2/3 din compozitie in tava iar in ceea ce a ramas punem cacao si mai amestecam de cateva ori.

Turnam compozitia cu cacao de-a lungul tavi si dam la cuptor .

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa iasa marmorat din loc in loc infingem in compozitia cu cacao codita de la o lingurita .

2

Daca se foloseste smantana trebuie sa se lucreze repede .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

21.10.2013, 15:29

Important este sa fie bun

anca_rm 1

21.10.2013, 15:37

da este adevarat Rocsi

diaconta 1

22.10.2013, 23:33

ce pufos ti-a iesit,chiar aveam in plan pentru weekend,dar a iesit altceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]