Chec aperitiv cu mazare

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2013 | 4000 vizualizari

 

O reteta pe care am pregatit-o pentru provocarea lunii iulie "Dulce Romanie", gazduita de Ana, http://www.blogculegume.ro/.
Sursa: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/08/chec-aperitiv-cu-mazare.html

 

INGREDIENTE

  • 170 g mazare (puteti pune si mai multa, chiar 300 g),
  • 1 cana branza rasa, eu am folosit un amestec de branza proaspata de vaca si cas de oaie, razuit (cana devine etalon),
  • 1 cana iaurt,
  • 1/2 cana ulei,
  • 2 cani faina,
  • 1 praf de copt,
  • sare, piper,
  • 3-4 oua, depinde cat de mari sunt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu mazare:

Am folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat bine ouale, am adaugat iaurtul, uleiul, branza si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am potrivit gustul de sare si piper, am incorporat mazarea, bine scursa, racita.

Compozitia am turnat-o intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si am lasat-o la copt cca 45 de minute (sau pana incepe sa se desprinda de marginea tavii). Pentru siguranta am facut si testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue