Chec aperitiv cu dovleac

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2011 | 10112 vizualizari

 

Am avut un dovleac in frigider si am zis sa incerc si altceva. Am vazut reteta intr-o revista si am incercat-o. A iesit bun, s-a mancat aproape tot la cina.

 

INGREDIENTE

  • 400g dovleac
  • 100g sunca
  • 100g cas de vaca
  • 1 morcov
  • 10 lg ulei
  • 1/2 cana gris
  • 2 lg pesmet
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare, piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu dovleac:

Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoarea mare. Se presara putina sare si se lasa 10 minute. Se stoarce bine dovleacul si se pune intr-un bol mai mare. Se adauga sunca taiata cubulete mici si casul dat pe razatoarea mica. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se adauga peste dovleac. Se amesteca bine, se pun galbenusurile, uleiul, pesmetul, grisul, praful de copt si patrunjelul verde tocat. Se amesteca, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare.

Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos.

Se serveste atat cald cat si rece alaturi de rosii, ardei, etc. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]