Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata

de corina241 in Prajituri, 28 Oct 2010 | 14344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • chec:
  • 7 oua
  • 7 linguri ulei
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  •  crema:
  • 500ml lapte
  • 1 plic budinca de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura finetti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata:

  crema: amestecam continutul plicului de budinca cu laptele rece si zaharul,punem totul intr-o craticioara pe aragaz si mestecam continuu pana la fierbere.la final adaugam lingura de fineti.o dam jos de pe flacara si mestecam crema usor cca 1 minut;dupa,se poate aseza intre feliile de chec.

  checul alb: albusurile se bat spuma,apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce toate cristalele de zahar s-au topit.

galbenusurile le frecam separat intr-un castron cu uleiul pana arata ca o maioneza subtire.apoi le turnam incet peste albusuri si zahar amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn.

faina se adauga in ploaie amestecand-o usor .impartim in 2 compozitia astfel obtinuta,iar in

   checul negru: adaugam lingura de cacao si nuca macinata marunt.

pregatim cele doua forme de chec cu hartie pentru copt,turnam compozitia alba intr-una din tavi si pe cea neagra separat dupa care le dam pentru 30 min la cuptor(incins la 180°) sau pana trece testul scobitoarei.

dupa ce s-a racit taiem fiecare chec in felii de cate 1 cm si punem crema calduta intre fiecare felie pastrand ordinea:o felie de chec alb,alta neagra si tot asa pana la sfarsit.pastram putina crema pentru deasupra si presaram nuca macinata.

mi-au iesit 2 platouri super gustoase;)!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb/negru cu nuca si budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dintii negresei