Chec Alb - Negru

de Aletta in Prajituri, 21 Iun 2015 | 18893 vizualizari

 

Aceasta reteta de chec o am de la bunica mamei,o reteta veche, cantitatile sunt masurate in cana,pahar :d dar este foarte bun si pufos.
Din aceste cantitati vor rezulta 2 bucati de chec.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate cana de lapte (150 ml)
  • 150 ml ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Alb - Negru:

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua.

Jumatate din cantitate se omogenizeaza cu 2 linguri de cacao si apoi se combina pentru a obtine un aspect marmorat.

Se lasa la cuptor 25-30 minute pana trece de testul scobitorii. ;)

TIPS-URI

1

Pentru ca prajitura sa creasca frumos,toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Alb - Negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu cacao