Ceviche sau Creveti marinati

de Catalina L in Fructe de mare, 4 Noi 2016 | 7193 vizualizari

 

In fiecare an, la data de 4 noiembrie in Panama se sărbătoreste Ziua Drapelului  (Dia de la Bandera), simbol al independenței față de Columbia.
Va prezint cu aceasta ocazie un fel de mâncare foarte tradițional si cunoscut - Ceviche. 
Această specialitate panameza (dar si peruviana)  nu are nevoie de multe ingrediente: ceapa, usturoi, piment rosu, lamaie, coriandru, sare și  pește sau creveți dupa preferința.
 
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/ceviche-sau-creveti-marinati.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveți fierti
  • 2 lămâi verzi- lime (sau 3 în cazul în care nu sunt prea suculente)
  • 1/2 ceapa (de preferință roșie)
  • 1 cățel de usturoi
  • coriandru tocat
  • piment iute(dupa gust-atentie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceviche sau Creveti marinati:

Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul  în bucățele mici. 

Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime. 

Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. 

Marinati 2-3 ore la rece. 

Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) și cu o bere rece -Cerveza :). 

Eu am folosit creveti proaspeti fierti.

Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii  va actiona si carnea de peste  va avea un aspect foarte alb).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceviche sau Creveti marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

05.11.2016, 20:03

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:58

Si de mine ar fi

anca_rm 1

07.11.2016, 10:22

ce-mi plac cfrevetii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]