Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc

de nadea68 in Porc, 23 Iul 2013 | 7353 vizualizari

 

O reteta buna si consistenta...

 

INGREDIENTE

  •  4 bucati ceafa de porc
  • 1 kg cartofi
  •  rosii
  •  ulei de masline
  •  ulei
  •  margarina
  •  lapte
  •  sare
  •  piper
  •  busuioc
  • usturoi
  • cimbru
  • rosmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc:

Mai intai am facut sosul de rosii. Rosiile se spala se curata de coaja (le-am oparit), se taie marunt si se pun pe foc intr-o oala. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa un pic. Am adaugat uleiul de masline, un pic de sare si usturoiul dat pe razatoarea mica. Am lasat la fiert pana a devinit consistent. Se ia de pe foc si se adauga busuiocul taiat fin. Se acopera si se pune deoparte.

Luam carnea punem sare, piper si o punem la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Adaugam cimbru si rozmarin. Se lasa la rumenit pe ambele parti. Se adauga un pic de apa si se lasa la prajit pana scade apa si carnea e gata.

Intr-o alta oala punem cartofii curatati si taiati in patru si-i acoperim cu apa. Se dau la fiert.dupa cateva clocote se adauga sarea. Cand cartofii sunt fierti se scurg de apa (daca mai este), se piseaza bine, se adauga margarina si un pic de lapte. Se amesteca pana piureul devine un pic ,,pufos''.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu piure de cartofi si sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]