"Caviar" de dovlecel si roșii uscate

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2015 | 4300 vizualizari

 

Simplu si bun .... o reteta cu numai 2 ingrediente !
Salata de vinete - "caviar d'aubergines" in frantuzeste este salata mea preferata.
Este a 2a oara cand incerc cu dovlecel. De data asta sunt convinsa, este la fel de delicioasa si mult mai usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel de 300 g
  • 4 felii de roșie uscata în ulei de măsline
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • boia de ardei dulce
  • sare, piper, cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Caviar" de dovlecel si roșii uscate:

Coaceți dovlecelul la aburi 10 minute taiat cuburi sau felii.

Eu l-am gatit  cu  Microccok Tupperware .

Se curata partial si se taie în felii destul de groase.

Se pune in Microcook, se presara deasupra cimbru, sare si piper,  se adaugă 40 ml de apă.

Se da la microunde pentru 6 minute la 620 W.

Lasam sa se odihneasca 5 minute, fără sa deschidem apoi il punem într-o strecurătoare.

Așteptați sa se racească un pic, apoi se mixeaza cu rosiile uscate si boia de ardei. 

Condimentam si dam la rece pentru cateva ore.

Se servește rece pe pâine proaspata sau prăjită .

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

lasati un pic de coaja pentru aspect si culoare

Daca ti-a placut reteta noastra ""Caviar" de dovlecel si roșii uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]