Cataif a la Cleme

de Constelatialeu in Prajituri, 4 Ian 2013 | 4021 vizualizari

 

Am tot rasfoit retete de cataif si pana la urma am facut eu niste combinatii,ca asa mi-au spus papilele mele ca trebuie sa fac....

 

INGREDIENTE

  • 400 g fidea foarte fina
  • 50 g unt ( margarina)
  • 300 g zahar brun
  • 250 ml apa
  • CREMA
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 50-60 g margarina rama
  • 300 g nuci prajite si caramelizate
  • frisca cca 400 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif a la Cleme:

Fideaua se pune in tava se adauga cubulete de margarina si se da la cuptor pana se rumeneste

Separat se prepara un sirop din zaharul brun si apa,se da in fiert si cand fideaua este rumema se scoate din cuptor si se toarna siropul peste ea,se lasa la inmuiat,pana tot siropul este absorbit.

Se pregateste o crema fiarta moale se freaca ouale cu zaharul,se adauga amidonul si laptele si se da la fiert,pe baie de aburi sa nu se lipeasca.Cand este fiarta se adauga margarina.Se lasa un pic la racit.

Pregatim si nucile,le prajim,apoi le caramelizam si le facem mai marunte dupa ce se racesc.

Pregatim si frisca,eu prefer frisca din smantana,dar este buna si cea Hulala

Asamblare:Un strat de taitei insiropati,nuca prajita,crema  fiarta,frisca si tot asa pana terminam ingredientele,desupra punem nuca .Cam asta-i tot,sper ca am fost destul de explicita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif a la Cleme" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Constelatialeu 1

13.03.2013, 12:45

Buni, eu am facut combinatia asta,mi s-a parut mai interesanta si chiar a avut succes....nu ca ma laud acum..

pitici_sapte 1

05.06.2013, 22:09

delicios!
incerc !

babi5 1

25.05.2014, 16:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cataif cu nuca