Castraveti in saramura

de susu in Muraturi, 1 Ian 2011 | 11535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 kg castraveti
  • Hrean
  • Sare mare grunjoasa (1 lingura de sare la 1 l de apa)
  • Frunze de telina
  • Usturoi
  • Foi de dafin
  • Boabe de mustar
  • Boabe de piper
  • Marar uscat
  • Cimbru
  • Otet de 9 grade (1 cana de otet la 5 l de apa)
  • Celofan
  • Albus de ou
  • Apa ( la 6 kg de castraveti aproximativ 5 l de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:

Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite si se infierbanta apa. Se toarna cu ajutorul polonicului de jur imprejurul gurii borcanului si pe capace pentru a le steriliza. Eu incalzesc borcanele pentru muraturi (cele facute cu continut la cald nu rece : zacusca, gemuri, gogosari) caci daca se pune lichidul cald in borcanul rece se face condens si riscam sa se strice continutul. Daca s-au racit borcanele pana pregatim compozitia le bagam putin la cuptor dar fara capace. Castravetii se spala bine, eu folosesc un burette de vase nou pentru a nu ramane pamant pe ei. Pentru ca saramura sa intre bine in castraveti si sa nu raman seci la mijloc de preferat sa li se taie un capacel la codita. Hreanul si usturoiul se curata. Se aseaza la fund niste hrean apoi castravetii in picioare si printre ei condimentele ( cateva tije de marar, cimbru, frunze de telina, boabe de piper si mustar). Deasupra se pune iar hrean si cateva bête groase de marar sa tina legumele si sa nu se ridice la suprafata sa ramana fara lichid. Borcanele se invelesc in carpe ude si se pun pe lama a doua cutite. Apa este necesara ½ din cantitatea borcanului. Deobicei se pune mai multa apa la fiert, mai bine sa-ti ramana decat sa fie prea putina. Se pune apa pe foc cu sare si cate putin din celelate ingrediente. Daca aveti Frunze de visin puneti cateva. Se da in clocot 10-15 minute dupa care se adauga 1 cana de otet si se mai lasa putin. Se pune lichidul caldut peste castraveti si se strang capacele cu putere. Daca puneti celofan atunci bateti putin un albus de ou, dati cu albus pe gura si gatul borcanului dupa care udati putin celofanul si-l puneti etans, bine intins deasupra. Trebuie sa va ajute cineva la legatul lor. Se leaga cu ata de cusut care a fost pusa in doua-trei. Mai punem un rand de celofan in acelasi mod doar ca nu se mai da cu albus, se uda doar cu apa. In cazul in care va pocni celofanul acesta se va inlocui. Se pun in paturi si se lasa pana a doua zi. Cine doreste le poate fierbe la bain marie insa daca borcanele sunt bine sterilizate castravetii vor tine. Perioada de pus este din iulie pana in octombrie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet (bulgaresti)