Aici nu este vorba de o reteta speciala.E ceva simplu ce ne aminteste de copilarie si ne parfumeaza bucataria cu amintiri dulci si colorate de toamna.
Va invit cu drag la o portie de castane si dovleac si la o poveste cu amintiri dragi din copilarie.
Castanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare.
Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar.
Am pus intr-o tava hartie de copt si am asezat intr-o parte castanele si in cealalta parte dovleacul.
Am pus tava la cuptor si am lasat-o 30 minute la foc potrivit spre mare.
Dupa 30 minute am scos castanele din tava si am lasat dovleacul inca 30 minute la cuptor.
Castanele le-am acoperit cu un prosop ud si le-am lasat pana am scos dovleacul din cuptor.
Castanele le-am decojit foarte usor si le-am servit cu placere alaturi de dovleac copt.