Cascaval pane Doina

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2013 | 4352 vizualizari

 

Sunt multe feluri de mancare care se pot prepara in multe feluri. Pentru aceeasi mancare gasesti o multime de retete. Cam asa este si cu cascavalul pane. Va arat cum il fac eu.

 

INGREDIENTE

  • 300 g cascaval
  • 2 oua
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri pesmet de casa
  • optional 1 lingura de fulgi de porumb putin zdrobiti
  • paprika, curry, piper (dupa preferinta)
  • putin ardei rosu
  • cateva frunzulite de patrunjel
  • 1-2 felii de lamaie (pentru decor)
  • cate frunze de salata verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval pane Doina:

Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm.
Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper.
Puneti uleiul la incins, apoi dati baghetele de cascaval prin aluat si pesmetul pisat mai mare (sau prin pesmet amestecat cu fulgi de porumb) si puneti-le la prajit.

Dupa aproximativ 3 minute, intoarceti cascavalul pe cealalta parte. Dupa ce baghetele s-au prajit, le scoateti pe hartie absorbanta, apoi le mutati pe un platou sau direct pe farfuriile pentru servit la masa, pe care le-ati decorat intre timp cu cate o frunza de salata verde, cateva fasii de ardei rosu, verdeata, lamaie, etc.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Trebuie sa le serviti foarte calde, imediat, eventual cu salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane Doina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu feta in sos de smantana si usturoi