Cascaval de casa

de Bianca20 in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2015 | 28954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte de vaci;
  • 1 kg branza de vaci;
  • 80 g unt/margarina;
  • 1 ou;
  • 1/2 lgt. bicarbonat;
  • 1/2 lgt. sare.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval de casa:

  Branza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la scurs timp de 3-4 ore sau pana cand se raceste casul. Sarea si bicarbonatul se amesteca cu oul. Branza racita se da prin robot sau se faramitiaza cat de fin posibil. Untul/margarina se pune pe foc. Se adauga branza cand s-a topit si se amesteca. Se adauga oul cu bicarbonat si sare si se amesteca pana se omogenizeaza si devine moale. Se pune intr-un bol uns cu un/margarinat si sare si se da la rece. Iese in jur de 600-800 g de cascaval. Pofta buna!

TIPS-URI

1

folositi un ceaunel de tuci sau o oala cu fund dublu pe foc;

2

puteti pune mai mult sau mai putin unt, in functie de cat de moale sau tare vreti sa fie cascavalul;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face cascaval de casa