Cartofi umpluti

de ChefBia in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2014 | 5045 vizualizari

 

O rețetă simplă, rapidă și care mă salvează ori de câte ori rămân fără inspirație. Avantajul ei cel mai mare este că poate fi pregătită de fiecare dată altfel, schimbând doar câteva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 4 ouă
  • cașcaval
  • bacon
  • ceapă verde
  • ardei
  • condimente (după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti:

Cartofii se spală bine, se fierb în coajă și apoi se scobesc lăsând foarte puțin miez pe coajă cât să nu se desfacă.

Cașcavalul ras, baconul, ceapa și ardeiul tocate se pun în cartof până când acesta se umple puțin mai mult de jumătate. Apoi se sparge, cu grijă, câte un ou în fiecare cartof și se presară cu sare și piper.

Se dă la cuptor până când oul este făcut așa cum vă place (cu gălbenușul mai tare sau mai moale). Opțional, cu 1-2 minute înainte de a opri cuptorul, puteți să mai presărați niște cașcaval deasupra, care se va topi și va crea un aspect mai apetisant.

Cartofii se servesc calzi, simpli sau cu un sos răcoros, ca de exemplu cel de iaurt. 

TIPS-URI

1

Cașcavalul, baconul, ceapa verde și ardeiul pot fi înlocuite cu orice alte ingrediente vă plac (brânză sărată, carne de pui rămasă de la un alt preparat, cubulețe de roșii, porumb etc.).

2

Cantitățile diferă în funcție de mărimea cartofilor și de gustul fiecăruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]