Cartofi taranesti cu ardei

de adry88 in Mancaruri de post, 27 Mar 2014 | 9882 vizualizari

 

Ceva simplu, bun si de post :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 3 cepe
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei (gogosar)
  • piper
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti cu ardei:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete (ca pentru ciorba)

Curatam ceapa,usturoiul si ardeiul,le spalam dupa care le tocam fideluta,

Intr-o cratita (tigaie) adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa, usturoiul, ardeiul si lasam sa se caleasca putin (cat sa se inmoaie putin), adaugam cartofii si amestecam. Adaugam apa cat sa acopere cartofii si acoperim cu capac. Lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care adaugam mararul tocat, condimete dupa gust si amestecam.

Intre timp ungem o tava cu ulei sau o tapetam cu hartie de copt si punem cartofii,

Acoperim tava cu folie alimetara si dam la cuptorul incalzit  cca 30 min dupa care luam folia si mai lasam cca 5 minute (pana se rumesc frumos deasupra)

Se pot servi alaturi de o friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti