Cartofi noi la cuptor cu jambon

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2012 | 4758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi noi
  • 4 felii jambon
  • sare, piper, rozmarin, oregano, busuioc, boia de ardei dulce
  • 70 ml ulei
  • smantana slaba ori sana
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu jambon:

Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa preferinta.

Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu condimentele, apoi se adauga cartofii taiati si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce acestia se acopera complet cu sos.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se varsa cartofii impreuna cu sosul si jambonul taiat, dupa preferinta. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor . Cand cartofii s-au inmuiat cat sa intre usor furculita in ei (cam dupa 30 min, in functie de cuptor) se inlatura folia de aluminiu, se intorc cartofii si se mai tin la foc mare pana se rumenesc (cca 15 min).

La servire se adauga smantana si mararul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu jambon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu unt si rozmarin