Cartofi noi la cuptor cu jambon

de dakris in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2012 | 4935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi noi
  • 4 felii jambon
  • sare, piper, rozmarin, oregano, busuioc, boia de ardei dulce
  • 70 ml ulei
  • smantana slaba ori sana
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu jambon:

Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa preferinta.

Intr-un castron mare se amesteca uleiul cu condimentele, apoi se adauga cartofii taiati si se amesteca cu o lingura de lemn pana ce acestia se acopera complet cu sos.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se varsa cartofii impreuna cu sosul si jambonul taiat, dupa preferinta. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se introduce la cuptor . Cand cartofii s-au inmuiat cat sa intre usor furculita in ei (cam dupa 30 min, in functie de cuptor) se inlatura folia de aluminiu, se intorc cartofii si se mai tin la foc mare pana se rumenesc (cca 15 min).

La servire se adauga smantana si mararul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu jambon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu sunca , ceapa si smantana