Cartofi Hasselback

de articook in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2010 | 13700 vizualizari

 

Cartofi Hasselback. Aceasta reteta suedeza de cartofi isi are numele de la un restaurant din Stockholm, pe nume Hasselbacken, unde au fost serviti pentru prima data.
Reteta originala e mai complexa, cu mai multe ingrediente, dar eu am ales sa o fac pe aceasta, pentru ca am vazut ca o prefera mai multi bucatari, si e foarte usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • cartofi noi
  • unt
  • sare de mare grunjoasa
  • ulei de masline extra virgin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Hasselback:

Se spala foarte bine cartofii, cu un burete dur. Dupa care se ia o lingura in care se pune cartoful si cu un cutit se taie felii de 3 mm. grosime, dar nu se taie de tot. Trucul cu lingura ne ajuta sa putem taia numai cat e nevoie, astfel partea de jos a cartofului va tine feliile de cartof impreuna. Incalziti cuptorul la 220 C.

Asezati cartofii intr-o tava, puneti pe deasupra bucatele de unt, ulei de masline si sare de mare grunjoasa. Cartofii se pun doar intr-un singur strat. Se lasa la cuptor timp de 45 min., in acest timp daca observati ca feliile de cartofi raman foarte lipite, puteti mari putin temperatura sau setati programul de ventilare in ultimele 10 min. Cand sunt gata se servesc imediat, cu un sos de iaurt, sau se pot servi ca si garnitura.

Pofta Buna!

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]