Cartofi Hasselback

de Miha in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2010 | 10197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • ~100 g unt aromat
  • sare si piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Hasselback:

Ideal ar fi ca acesti cartofi sa fie preparati in coaja. Eu i-am curatat, pentru ca n-am nimerit niste cartofi prea aratosi.

Dupa ce i-ati curatat sau spalat foarte bine, in cazul in care preferati varianta prepararii in coaja, cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos. Pentru a reusi acest lucru foarte usor puneti cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa mearga pana la baza. ;)

In fiecare taietura se pune cate putin unt aromat si se presara cu sare si piper dupa gust.

Se aseaza intr-un vas termorezistent, apoi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ 1 ora. Se incearca cu furculita.

Se servesc calzi.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Duchesse