Cartofi frantuzesti gratinati

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2013 | 19456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 piept de pui
  • 100 gr carnati proaspat putin afumat
  • 2-3 castraveti murati
  • sare
  • piper
  • Pt gratinare:
  • o cana de lapte
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o lingurita de unt
  • o lingura faina alba
  • sare
  • 2 linguri cascaval dat pe razatoarea mica
  • o lingura branza gorgonzola
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti gratinati:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari si ii punem in apa cu sare la fiert. Se pot fierbe in coaja si se cuata mai apoi si se taie cuburi.

Pieptul de pui il condimentam cu sare si piper si-l punem intr-o tigaie grill sau tigaie teflonata pt cateva minute, sa nu fie uscat, iar apoi il taiem cubulete. Carnatul il taiem felii si-l prajim putin in tigaia in care am facut pieptul de pui, il prajim fara ulei. Ceapa o taiem felii subtiri, la fel si castravetii.

Cand le avem pe toate gata taiate si cartofii fierti, le amestecam, nu prea tare sa nu se zdrobeasca cartofii, sare si piper dupa gust, iar toata aceasta compozitie o vom pune intr-o tava unsa cu unt.

Facem un sos bechamel: punem uleiul de masline cu untul intr-o craticioara pe foc, adaugam o lingura de faina si amestecam cu telul, dar nu lasam faina sa se prajeasca, imediat dupa ce s-a dizolvat faina adaugam laptele cald si amestecam in continuare cu telul. Sosul se va ingrosa, iar cind incepe sa fiarba adaugam cascaval ras fin si brinza gorgonzola. Sosul sa nu fie gros, el trebuie aproape sa curga de pe lingura, daca este nevoie mai puneti lapte. Adaugam sare si piper dupa gust, iar sosul il vom pune peste cartofi. Putem sa mai radem putin cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mic pina capata o crusta aurie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa