Cartofi frantuzesti cu smantana

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2011 | 8751 vizualizari

 

Orice s-ar spune, bucataria frantuzeasca e cea mai rafinata. Chiar si mancarurile "tzaranesti" sunt bogate in arome si texturi. Uite, asa s-a intamplat si cu garnitura asta de cartofi. E atat de buna, incat poate fi un fel de mancare separat. Si nici nu e cine stie ce filozofie. Se face foarte usor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi, curatati
  • 900 ml lapte
  • 30 g unt moale
  • 3 catei de usturoi, rasi fin
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 frunza de dafin
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu smantana:

Incalzeste cuptorul la 180 C. Taie cartofii in felii destul de subtiri. Pune cartofii intr-o oala si acopera-i cu lapte. Adauga dafinul, nucsoara, sare si piper. Fierbe cartofii la foc mic cam 15 minute, pana sunt jumatate fierti.

Unge bine cu unt o tava si presara usturoiul ras pe fundul ei . Folosind o paleta cu gauri transfera cartofii din oala in tava. Gusta laptele si mai adauga sare/piper daca e nevoie. Toarna laptele peste cartofi, doar atat cat sa-i cuprinda. Intinde smantana deasupra.

Coace cartofii in cuptor cam 1 ora, pana cand tot lichidul e absorbit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortila spaniola