Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 20 Noi 2014 | 18129 vizualizari

 

M-am tot gandit eu demult la combinatia asta dar tot am amanat-o,acu ia sosit momentul.Imi pare rau ca tot am amanat-o.E super combinatia .Satisface papilele gustative chiar si celui mai pretentios gurmand. Zic eu,acu.... astept sa ma contraziceti :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 g smantana
  • 6 oua
  • 60 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 300 g carnati picanti de Plescoi (musai ) :)
  • sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi:

Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana  se adauga nucsoara rasa si sare . Carnaciorii ii calim  in suc propriu mai intai la foc mic apoi la foc iute pana se rumenesc ,ii scoatem si ii punem pe un platou ca sa scurga de grasime. 

Topim untul ungem bolul de lut, tapetam cu pesmet si punem un rand de cartofi taiati rondele,apoi adaugam carnatii  taiati tot rondele ,ouale fierte taiate si ele rondele,iarasi cartofi si turman deasupara ouale batute  cu smantana. Bagam in cuptor incins la 180 grade si lasam pana se rumenesc deasupra.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de cartofi cu sos bolognese