Cartofi frantuzesti

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 25 Apr 2017 | 17240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 6 oua de casa
  • 3-4 linguri de pesmet
  • cca. 50 gr margarina tartinabila, din cutie am folosit eu
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • 3-4 felii de cascaval
  • sare si piper dupa gust
  • 200 gr cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Fierbem 5 oua timp de zece minute, le punem apoi putin in apa rece, pentru a le curata mai usor de coaja.

Curatam ouale, le taiem rondele.

Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde furculita usor in ei.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Ungem o forma termorezistenta cu margarina, presaram pesmetul.

Cartofii fierti se curata de coaja si se taie felii.

Asezam feliile reci de cartofi, in tava tapetata cu margarina si pesmet, condimentam cu sare si piper, asezam un strat de rondele din ou fiert, apoi rupem cascavalul feliat bucatele, acoperim ouale.

Asezam celalalt strat de cartofi. Presaram din nou, sare si piper, batem oul ramas cu smantana lichida pentru gatit si turnam amestecul in tava peste cartofi.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute. Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor, radem cascavalul, il asezam in strat consistent peste cartofi, apoi lasam iar tava in cuptor, pana se formeaza acea crusta aurie delicioasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu legume si sote de ciuperci