Cartofi frantuzesti

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 22 Iul 2015 | 16047 vizualizari

 

Un deliciu pt o cina perfecta :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 300 gr cascaval
  • 7 oua
  • 250 gr carnati de casa
  • 250 gr sunca de praga
  • 200 gr salam sinaia
  • 200 gr telemea sarata
  • 200 gr mozzarrella
  • 50 gr unt
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

  • Cartofii si 5 oua se pun la fiert.
  • Cascavalul si branza telemea se dau pe razatoarea mare.
  • Carnatul, sunca si salamul se taie bastonase.
  • Intr-o tava antiaderenta topim untul si calim mezelurile in el.
  • Ungem o forma de iena cu unt.
  • Cartofii si ouale fierti si raciti se taie rondele.
  • Asezam pe fundul vasului cartofi taiati rondele, dupa care mezelurile...cascavalul si telemeaua....ouale taiate rondele.
  • Asezonam dupa gust.
  • Rupem mozzarella deasupra.
  • Batem restul oualelor cu smantana si turnam peste.
  • Dam la cuptor pana se rumeneste frumos, aproximativ 20-25 minute.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga si alte legume taiate fideluta.

2

Iasa senzational daca inainte de a da la cuptor punem sos bechamel deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise