Cartofi frantuzesti

de dakris in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2012 | 20865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 200 g branza telemea
  • 1 cutie branza cu smantana fagaras (Monor)
  • 50 g cascaval (eventual afumat)
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • unt pt ungerea vasului
  • optional: oua fierte, kaizer, sunca etc.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Cartofii intregi se fierb la aburi si, cand se racesc un pic, se taie felii.

Intr-un castron se pun ouale batute, branza telemea rasa, branza fagaras, laptele si cascavalul si se omogenizeaza.

Se unge vasul termorezistent cu unt si se adauga un rand de felii de cartofi (asezati ca la musaca), un strat de compozitie si tot asa pana la final.

Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Eu i-am servit cu snitele de pui.

TIPS-URI

1

Se pot adauga printre feliile de cartofi: oua fierte tari (taiate tot felii), bucatele de kaizer ori sunca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti cu ciuperci