Retete de post creative
Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime.
Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor.
Condimentam cu sare si piper, ii stropim cu ulei de masline si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.
Ii dam la cuptor pentru cca. 30 de minute, pana intra usor furculita ii ei si devin moi.
Intre timp pregatim sote-ul :
Curatam legumele de coaja.
Ciupercile si ardeiul le taiem felii, morcovul il dam pe razatoarea mare.
Ceapa o taiem julien iar usturoiul il tocam marunt.
Incingem 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si calim legumele.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Daca ciupercile nu lasa destula apa, adaugam noi 1/2 pahar de apa si lasam sa fiarba totul cca. 15-20 minute, pana sunt gatite legumele.
La sfarsit adaugam o lingura sos de chilli si amestecam.
Pentru sosul de avocado, pisam cu o furculita avocado, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, sare, piper si suc de lamaie dupa gust.
Cand sunt copti cartofii, ii scoatem din tava si cu o furculita apasam usor miezul pentru a forma "o gropita" in care adaugam sote-ul de ciuperci.
Servim cu sosul de avocado si patrunjel proaspat tocat marunt .
Pofta buna !