Cartofi Duchesse

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 4786 vizualizari

 

O rețetă din seria cine n-are de lucru, își face :D A mai rămas ceva piure prin frigider de duminică, și îl tot alergam prin frigider :D Ca să nu-l mai reâncălzesc la microunde, mi-am adus aminte de rețeta asta, ce mă tot bântuia ;) Zis și făcut ;) Noroc că am avut liber și m-am jucat un pic cu poșul ;) Bună treabă, data viitoare voi completa și cu ceva brânzeturi. De data asta rețeta a fost clasică ;)

 

INGREDIENTE

  • piure de cartofi cca. 850 g, (cartofi fierți cca. 700g , unt. 20 g și smântână 100 g, zdrobiți ca să se obțină piure),
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

Piureul din cartofi, se amestecă energic cu cele două ouă, se asezonează de sare și piper, apoi se umple poșul și se trece la treabă. Se formează mici ”bezele” din cartofi, ce se dau la copt într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. 20 de minute la 200 grade. Se servesc ca atare, calde sau reci, sau ca și garnitură lângă preparate din carne. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cescute de cartofi duchesse cu umplutura de ciuperci