Cartofi Duchesse

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 4931 vizualizari

 

O rețetă din seria cine n-are de lucru, își face :D A mai rămas ceva piure prin frigider de duminică, și îl tot alergam prin frigider :D Ca să nu-l mai reâncălzesc la microunde, mi-am adus aminte de rețeta asta, ce mă tot bântuia ;) Zis și făcut ;) Noroc că am avut liber și m-am jucat un pic cu poșul ;) Bună treabă, data viitoare voi completa și cu ceva brânzeturi. De data asta rețeta a fost clasică ;)

 

INGREDIENTE

  • piure de cartofi cca. 850 g, (cartofi fierți cca. 700g , unt. 20 g și smântână 100 g, zdrobiți ca să se obțină piure),
  • ouă 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

Piureul din cartofi, se amestecă energic cu cele două ouă, se asezonează de sare și piper, apoi se umple poșul și se trece la treabă. Se formează mici ”bezele” din cartofi, ce se dau la copt într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. 20 de minute la 200 grade. Se servesc ca atare, calde sau reci, sau ca și garnitură lângă preparate din carne. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

11.02.2015, 10:30

hmm ce frumos ti-au iesit

Xandrinne 1

13.02.2015, 21:39

Yummy-yum!

scortisoara 1

14.02.2015, 14:25

sunt tare buni, i-am facut si eu , ti-au iesit foarte frumosi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]