Cartofi ,,duchesse''

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2014 | 6564 vizualizari

 

Reteta vine din Franta,si cartofi gatiti in acest mod sunt de mare efect...si foarte gustosi...

 

INGREDIENTE

  •  500 g cartofi 
  • 2 galbenusuri
  • 50 g parmezan
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • nucusoara
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi ,,duchesse'':

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron.

Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite ii pisam bine. Adaugam restul de ingrediente:untul,parmezanul,ouale,sarea,piperul si 1/2 lingurita de nucusoara.Amestecam bine. Incalzim cuptorul la 180°. Pregatim o tava mare,asezam foaie de cuptor.

Cu ajutorul unui sac a poche facem gramajoare de cartofi pe tava . Introducem tava la cuptor si lasam la copt pana cand cartofii se rumenesc deasupra. Cartofii duchesse sunt o garnitura perfecta pentru orice tip de carne si o sa fie adorati si de copii :)

TIPS-URI

1

 la decorat cartofii puteti sa adaugati cate un bob de mazare pe varf

2

inainte de a baga cartofii la cuptor puteti sa-i ungeti cu un albus

3

in reteta originala cartofii se fierb in coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ,,duchesse''" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu branza