Cartofi cu piept de pui gratinati

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2012 | 48098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi 
  • 1 piept de pui 
  • sare, piper
  • boia
  • 2-3 lg ulei
  • 400 g smantana
  • 2 oua
  • 50g unt
  • 150g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu piept de pui gratinati:

Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca si apoi se curata.

Pieptul de pui il taiem fasiute si-l punem in cele 2-3 lg ulei bine incins intr-o tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa in tigaie pana scade tot lichidul ce l-a lasat in tigaie.

Intr-un vas de yena se taie bucatele untul dupa care se aseaza un rand de cartofi taiati rondele. Se sareaza, se pune jumatate din cantitatea de carne, se presara putina boia, se pun cateva lg de smantana sau daca nu cateva bucatele de unt, din nou cartofi, carne iar la final un nou rand de cartofi rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ouale se bat bine cu smantana (daca e prea groasa compozitia se pot pune 2-3 lg lapte) si se toarna peste cartofi. Se taie cateva cubulete de unt si se pun peste cartofi. Se da la cuptor pana se rumenesc deasupra. Se scoate din cuptor si se presara cascavalul dat pe razatoarea mare. Se da din nou la cuptor pana se topeste acesta si prinde o culoare aurie. Se serveste calduta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]