E vremea conservelor și suntem foarte ocupați, așa că nu avem timp pentru mâncăruri laborioase. Pentru că, totuși, trebuie să mâncăm, din ingrediente de calitate, gustoase și ușoare am preparat rapid o cină simplă, pe gustul nostru: cartofi cu mozzarella, la cuptor. Fiind vorba de o rețetă de cartofi și mozzarella nu am adăugat și alte ingrediente, mai consistente (șuncă, de exemplu...) deși aveam de toate în frigider, pentru că am vrut ca mâncarea să fie mai ușoară. Rețetele cu de toate vor avea alte denumiri...
Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la răcit.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă.
După ce s-au răcit, cartofii se curăță, se taie rondele și se pune un strat în tava termorezistentă unsă cu unt, în prealabil.
Se condimentează cu sare și piper și se presară aproximativ 100 grame de mozzarella răzuită.
Se pune al doilea strat de rondele de cartofi și se condimentează cu sare și piper.
Se mixează un ou cu trei linguri încărcate de smântână și se toarnă în tavă, având grijă ca această compoziție să pătrundă peste tot.
Se presară restul de mozzarella deasupra preparatului și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, până ce se rumenește frumos.
Acest preparat se servește cald, imediat ce a fost scos diin cuptor. Cine dorește, poate asocia smântână, sau un iaurt gras.
1
Folosiți cartofi roz, care au o consistență plăcută, fierb bine și nu se sfărâmă ușor.
2
Verificați dacă au fiert cartofii, înțepându-i cu o furculiță, ca să nu-i țineți prea mult pe aragaz.
3
Dacă nu aveți mozzarella, puteți folosi cașcaval răzuit.
4
Pentru un gust și mai bun, serviți mâncarea, eventual, cu smântână, sau iaurt gras.