Cartofi copţi cu cârnaţi

de botcrina in Mancaruri cu carne, 4 Mar 2013 | 2760 vizualizari

 

Am făcut ceva rapid, care i-a plăcut foarte mult puiuţului meu.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 cârnat de casă afumat
  • 2 felii caşcaval
  • 50 ml ulei
  • 1 lingriţă sare
  • 1 linguriţă piper
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 linguriţî boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copţi cu cârnaţi:

Se curăţă cartofii de coajă şi se spală bine.

Se scot din apă şi se scobesc la mijoc.

Într-o tavă se toarnă uleiul, se aranjează cartofii , atât cei găuriţi cât şi partea din mijloc.

Se umplu cu fâşii de cârnaţi şi caşcaval.

Se presară deasupra sarea, piperul, boiaua şi cimbrul.

Se dă la cuptorul încins aproximativ 50 de minute la o temperatură de 190 de grade.

Poftă bună!!!

TIPS-URI

1

se servesc calzi cu mujdei de usturoi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copţi cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi gratinati cu muschiulet de porc la cuptor in vas roman