Carne de vita brezata in legume

de anisoara in Vita, 26 Iun 2010 | 40464 vizualizari

 

Aici voi descrie o reteta de baza a prepararii carnii de vita foarte gustoasa, iar pe urma am sa expun diferite retete, in baza acestui preparat de vita.Puteti prepara o cantitate mai mare de carne de vita ( oricum ea necesita un timp mai indelungat de preparare) iar pe urma in decursul saptamanii o combinati cu diferite produse si veti avea diferite bucate delicioase pe masa si intr-un timp foarte scurt.

Prin brezare alimentele se gatesc acoperit, intr-o cantitate mica de lichid, ( nu mare, ca la fierbere).De obicei, mai intai alimentele sunt prajite in putin ulei,pentru a obtine o crusta maronie,care da un aspect frumos carnii si un gust bun mancarii.Sosul format in urma brezarii se foloseste alaturi de carne. sursa am gasit-o pe blogul Brandusei. Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • carne de vita- 1 kg  
  • ardei rosu- 1 buc.
  • morcov- 1 buc.  
  • ceapa - 1buc.  
  • ulei - 80 ml
  • condimente :
  • frunza de dafin - 2
  • piper aromat in boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita brezata in legume:

Se taie carnea in cuburi  de marime normala 2-3 cm , se curata ceapa si legumele, dupa preferinte  puteti folosi  o cantitate mai mare de legume. Legumele se taie in cuburi.

Pe o tigaie cu fundul gros, de otel, se toarna uleiul si se pune la foc mare. Tigaia e necesar sa fie incinsa bine.  Se adauga bucatile taiate de carne si se prajesc timp de 4-5 minute la foc mare amestecand cu o lingura de lemn. Focul se scade la mijlociu.

 Se adauga ceapa si se prajeste impreuna cu carnea, cca 5 minute sub capac ( nu pe deplin acoperit). Din cand in cand , amestecam cu o lingura de lemn.

Cand incepe sa se elimine sucul format de la carne si ceapa si carnea se rumeneste, se adauga morcovul si ardeiul, cateva boabe de piper aromat si o frunza de dafin. Se amesteca toate produsele  bine si se rumenesc impreuna ,cam 5 -7 minute, pana sucul format capata o culoare maronie.  Se prajeste sub capac.

Se adauga o lingurita rasa  de sare, se toarna un pahar si jumatate de apa , se amesteca bine si se acopera sub capac . Carnea se va innabusi cu legumele. Focul se aprinde mai tare, si dupa ce incepe sa fiarba apa, se da focul incet ( din 10 liniute gradate la 3 ) . La aceasta temperatura se lasa sa fiarba carnea cu legumele , timp de 20 de minute.

Dupa acest timp, lichidul va scadea mult din tigaie, cam 2/3 si carnea va capata o culoare maronie . Amestecati bine , gustati carnea ( calitatea carnii- depinde de anii care i-a avut animalul ) ,in functie de carne, va dura mai mult sau mai putin timp. E posibil sa fie gata dupa acest timp. Se adauga  jumate de pahar de apa ,si se mai coace, cam 10 minute la un foc mijlociu. E nevoie, in acest rastimp, sa urmariti dupa procesul de preparare a carnii. Dar daca carnea este mai batrana , se adauga din nou apa si se mai fierbe la capac 20 minute. Se obtine  o carne frageda si foarte gustoasa. O puteti servi la masa cu mamaliguta, ca mancarica aparte, cu pireu de cartofi sau orez fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita brezata in legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

anisoara 1

26.06.2010, 19:27

Rocsi Ma bucur ca ma intelegeti.

mihaelar63 1

05.09.2010, 23:37

ai dreptate Anisoara , fetele nu stiu ce e bun
cea mai buna supa limpede se face din coada de vacuta

adry88 1

22.10.2013, 09:15

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de carne