Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare

de alba_zori in Vita, 30 Iul 2012 | 6052 vizualizari

 

Si iarasi carnita,dar o carnita asa de buna si moale de se topeste in palat,cu gusturi si arome simple dar impreuna sunt fantastice,pregatirea este mai lunga pentru carne dar merita,sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de vita
  • o ceapa rosie
  • 400 gr morcovi
  • ulei de masline
  • un pahar mare de vin rosu martini
  • un paharel mic de tuica de prune
  • o frunza de dafin
  • cateva frunze de leustean
  • apa cat cuprinde
  • sare
  • o bucatica de ardei iute
  • 500 gr mazare
  • un morcov mic
  • sare,ulei de masline,o ceapa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare:

Pregatirea dureaza putin mai mult, dar merita cu siguranta.

Mai intai punem bucata de carne intr-o cratita incapatoare, cu toate mirodeniile, uleiul de masline, ceapa, morcovii si o lasam sa se rozoleasca putin, apoi adaugam si vinul, tuica, apa cat cuprinde. Saram, punem si ardeiul iute si lasam cu capacul putin deschis aproape 4 ore bune.

Iintre timp pregatim si mazarea intr-o craticioara cu o ceapa mica taiata fin, un morcov, sare si putina apa, cu capacul inchis. Lasam pana fierbe, apoi amestecam si cand se usuca mai adaugam inca putina apa. Este gata in maxim 30 de minute.

Dupa de carnea a fiert bine, o scoatem si o taiem felii.

Morcovii si sosul ce a ramas il bagam la storcator si facem un sos.

Pregatim si farfuriile si asezam cate o felie de carne cu sos de morcovi deasupra, mazare ca garnitura si pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare, cu cascaval pane