Caras in solzi si sare

de ANCA in Crap / Caras, 17 Oct 2009 | 15045 vizualizari

 

Cineva ne-a vandut un pont anul trecut...si de atunci, numai asa facem pestele cu solzi mari, in special carasul!
Infinit mai simplu!:)

 

INGREDIENTE

  • un caras (acesta are 1 kg, prins de sotul meu))
  • sare grunjoasa
Pentru sos:
  • 4 rosii mari
  • o capatana usturoi
  • cimbru
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras in solzi si sare:

Carasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui.

Se pune pe gratarul incins in prealabil, se intoarce pe ambele parti si se coace cu rabdare:)pestele este copt cand solzii sunt aurii si se desprind usor.

Solzii se vor indeparta foarte usor cu ajutorul unui cutit, astfel incat va ramane numai carnea pestelui.

Sosul: rosiile se coc pe gratar, se decojesc, apoi se mixeaza bine impreuna cu usturoiul si putin cimbru.

Se serveste cu mamaliguta fierbinte.

TIPS-URI

1

Carasul se poate face atat pe aragaz (la foc potrivit, nu tare!), cat si pe gratarul cu carbuni, cu jar potolit. Ideea este ca pestele nu trebuie sa se arda la exterior, ci sa se coaca in solzi.

2

Pestele nu va fi sarat, deoarece toata sarea grunjoasa se va indeparta odata cu solzii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras in solzi si sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (9)

Mihaela 1

19.10.2009, 11:41

bun asa.. dar uite si al meu e oltean dar nu prea se baga.. numai la un mic dejun ceva, sau pizza ca e nebun cu pizza.. toata ziua lui ii e pofta de pizza.. nici nu ma mir ca s-a ingrasat.. el zice ca-i prieste America

fluturas 1

29.10.2009, 23:30

ce pofta mi-ai facut!!!!
ce dau la schimb?

ANCA 1

29.10.2009, 23:34

Fluturas, chiar mi-e o foameee, dar la ora asta...n-as refuza insa ciobita de varza murata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]