Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)

de Tabita _ in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 4533 vizualizari

 

Acesti biscuiti minunati i-am intalnit prima data in Italia si de atunci imi plac foarte mult. Reteta de la Adina's kitchen & travel

 

INGREDIENTE

  • 100 g migdale (macinate sau fulgi)
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana):

Se mixeaza untul, zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale. Se amesteca si se framanta faina si praful de copt cu restul amestecului. Se adauga migdalele, amestecand usor.

Se pune aluatul peste  putina faina pe masa si se desparte in doua rulouri de 3 cm grosime. Se aseaza ca grija intr-o tava tapata si se preseaza usor cu mana. Rulourile se pun in cuptorul incalzit la 175° timp de 20 de minute.

Se scot rulourile din cuptor si se taie cu un cutit ascutit in felii de 1,5 cm grosime. Se aseaza apoi cu partea taiata in tava si se mai lasa 15-20 de minute la copt pana capata o nuanta aurie.   

TIPS-URI

1

Se servesc cu vin Santo (vin dulce) sau cafea espresso

2

Se pot pastra timp indelungat

Daca ti-a placut reteta noastra "Cantuccini - biscuiti italienesti cu migdale (Toscana)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Tabita _ 1

21.02.2013, 09:31

Rocsi 1

21.02.2013, 11:19

Sunt foarte buni

Tabita _ 1

21.02.2013, 11:24

Multumesc draga Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fundite, minciunele sau uscatele