Cannelloni cu spanac, ricotta, suc de rosii si sos Bechamel

de Gherca Daniela in Cannelloni, 24 Apr 2016 | 5598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 cannelloni
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250g ricotta
  • 500g spanac proaspat
  • 500ml rosii decojite in bulion
  • 100ml apa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • oregano
  • mozzarella

Sos Bechamel:

  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • 250ml lapte
  • sare
  • piper
  • nuscoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu spanac, ricotta, suc de rosii si sos Bechamel:

        Spanacul il spalam bine si il punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, adica il oparim cateva minute.
       Ceapa si usturoiul le calim in ulei cateva minute, peste acestea adaugam spanacul scurs de apa si mai lasam la calit cam 10 minute amestecand din cand in cand.
        Intr-un bol punem compozitia din tigaie, ricotta, condimentam cu sare, piper si nucsoara, iar cu aceasta compozitie umplem cannelloni, mie mi-au iesit 15.
       Rosiile le blendam, iese o pasta mai groasa, punem si apa pentru a dilua putin pasta de rosii.

   Sosul Bechamel:
       Intr-un ibric punem pe foc untul, faina si laptele si amestecam pana se ingroasa, potrivim de sare, piper si nucsoara.

       Intr-o tava punem jumatate din compozitia de sos Bechamel, jumatate din sosul de rosii, asezam cannelloni umpluti, peste punem restul de sos Bechamel, restul de suc de rosii, presaram oregano si dam tava la cuptor pentru cca. 20 minute, dupa care scoatem tava, presaram mozzarella si dam din nou la cuptor pana se gratineaza frumos deasupra cam inca 10 minute. Eu am lasa-o putin mai mult :D
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu spanac, ricotta, suc de rosii si sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

simona72 1

24.04.2016, 21:56

Imi place mult combinatia!

Stefania1964 1

25.04.2016, 18:05

arata minunat si sigur este gustoasa!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:15

Arata fain de tot!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni