Burgeri facuti acasa

de simona72 in Sandvisuri, 4 Dec 2015 | 4163 vizualizari

 

Recunosc ca mananc foarte rar burgeri/hamburgeri, nu pentru ca nu-mi plac, ci pentru ca mananc foarte rar fast-food. Avantajul acestor mancaruri este ca se fac rapid, se gasesc la colt de strada si este ieftina. Toate bune si frumoase, nu am nimic impotriva mancarurilor fast-food atat timp cat sunt facute in casa sau facute la colt de strada cu ingrediente de calitate. Este ok daca sunt consumate ocazional si nu facem un obicei din a manca mancare fast-food zilnic…

 

INGREDIENTE

Pentru burgeri:

  • 300-350 gr pulpa de porc
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brut
  • 4-5 linguri ulei de masline pentru prajit
  • In plus:
  • 4 chifle
  • 4 felii branza chedar
  • Rosii
  • Mustar cu seminte
  • Maioneza
  • Castraveti murati
  • Frunze de salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burgeri facuti acasa:

Pentru burgeri: taiem carnea cuburi si o macinam nu foarte marunt. Daca puteti o taiati din cutit, dar asta e deja pentru profesionistiJ) Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline. Cand se inmoiae ceapa, adaugam putin zahar brut si o lasam pe foc pana incepe sa se caramelizeze. Adaugam ceapa calita la carnea tocata, plus sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Framantam carnea bine, o strangem in palma sa ne iasa carnea printre degete, timp 3-4 minute. Lasam carnea sa se odihneasca pana ne pregatim celelelalte ingrediente.

Se pregatesc frunzele de salata, rosiile si castravetii se taie in felii.

Impartim compozitia de burgeri in 4 parti aproximativ egale. Luam o bucata de carne in mana si incepem sa o aruncam pe tocatorul de pe masa. In acest mod fragezim oarecum carnea. Repetam operatiunea de 7-8 ori. Facem o chiftea mare din carne, groasa de doua degete. Punem o tigaie la incins cu 2 linguri ulei de masline. Eu am folosit o tigaie mica din fonta. Am pus chifteaua in tigaia cu ulei incins, la foc mic inspre mediu si am lasat sa se prajeasca 4-5 minute pe o parte. Intoarcem chifteaua, o lasam sa se prajeasca si pe cealalta parte, o apasam putin cu paleta in timpul prajirii, iar cand aceasta este rumena pe ambele parti o punem intr-o tava cu hartie de copt. Punem imediat peste chiftea felia de branza cheddar. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade, cat mai aproape de arzatorul de sus al cuptorului si lasam 2 minute in cuptor, pana branza incepe sa se topeasca.

Chiflele le taiem in doua si prajim fiecare bucata cu fata in fos in tigaia in care am prajit chiftelele.

Luam o bucata de chifla prajita si o ungem cu mustar. Asezam o frunza de salata, punem chifteaua cu branza cheddar, felii de rosii(eu am folosit rosii chery), felii de castravete murat, cealalta felie de chifla unsa cu maioneza si prindem totul cu o scobitoare, la care eu i-am adaugam o felie de rosie. Serviti burger-ul cald. Merge de minune o bere la finalJ)

Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri facuti acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (17)

mirela0911 1

06.12.2015, 12:43

Cei mai buni!

Gherca Daniela 1

06.12.2015, 18:15

buni, buni!

-Licurici- 1

07.12.2015, 08:13

Ce buni sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandvis "Pestisor Nemo"