Burek cu branza de burduf

de Ubulika in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2012 | 9821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • ulei pt uns foile
  • 500 branza de burduf
  • 3 oua
  • 200 smantana
  • apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu branza de burduf:

Umplutura:

Amestecam branza rasa, 2 oua  batute si 150ml de smantana.

Intr-o tava unsa cu unt  intindem 4 foi,pe ultima de sus o ungem cu ulei,apoi punem un sfert de umplutura. Alternam tot cate 4 foi si umplutura, ultimul rand sa fie de foi. (Eu am facut doar 3 randuri a cate 4 foi). Se unge ultima foaie cu ulei. Cu un cutit bine ascutit portionam placinta .

Facem un amestec dintr-un ou, 50 g smantana, 50 ml de apa minerala si il turnam deasupra. Se baga la cuptor 35-40 minute la foc mediu pana se rumeneste frumos. In timpul coptului placinta se umfla destul de tare, dar se lasa cand o scoatem. Se serveste calda sau rece.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

se inteapa aluatul cu furculita ca sa nu se umfle prea tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

simo_brkic 1

16.04.2012, 21:25

sa inteleg ca ai fost prin zonele cu Burek?mmmmm IL ADOR!!!! =)

Ubulika 1

17.04.2012, 08:29

babi5 1

13.06.2013, 20:42

Bun burekul este traditional de la Sirbi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti pentru barbati neindemanatici. La femei