Burek cu branza

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2011 | 13316 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult burekul cu carne, asa ca am pregatit si reteta de burek cu branza- inspirata fiind de Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta - Linco
  • 1 pahar smantana-200 gr
  • 4 oua
  • 1 cutie fagaras
  • 500 gr branza telemea- rasa
  • ulei ptr uns
  • pentru finisare :
  • 1 ou + 100 gr smantana+ apa min+ seminte susan, in
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu branza:

1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa!
2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de amestec de branza;

3. Se continua aceasta repartizare pana cand obtinem cca 3 straturi branza si 4 aluat!-depinde de marimea tavii!
4. Cu un cutit bine ascutit vom portiona placinta ( ca sa ne fie mai usor dupa ce va fi coapta), apoi turnam peste mixul preparat din ou+ smantana+ apa minerala! finisam cu ceva seminte de susan sau in si dam totul dam la cuptro, la foc mediu cca 30-35 min! asta e tot!

5. Dupa ce burekul este copt lasam putin la racit, apoi taiem dupa liniile trasate initial!

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă aperitiv